El curs «Transformació educativa global» ofereix una visió integral sobre l'aprenentatge globalitzat, i s’hi veuen els fonaments teòrics i pràctics necessaris per a la seva implementació efectiva a les aules. S'hi exploren els conceptes clau de l'aprenentatge holístic, tenint en compte les directrius establertes pels decrets d'ordenació dels ensenyaments de 2022 i 2023 per a l'educació infantil, bàsica i batxillerat. S’hi detallen els beneficis que aquesta metodologia aporta tant a l'alumnat com al professorat, proporcionant un marc teòric sòlid que sustenta l'aprenentatge globalitzat.
El curs inclou una anàlisi detallada de diverses estratègies per integrar sabers de diferents àmbits, així com tècniques per a un aprenentatge contextualitzat i significatiu. S’hi presenta com dissenyar seqüències didàctiques funcionals que incorporin recursos tecnològics i s'adaptin a la diversitat de l'alumnat, tot fomentant la col·laboració entre diferents àrees de coneixement. Aquesta aproximació assegura que el professorat pugui crear unitats d'aprenentatge interdisciplinàries que siguin rellevants i motivadores per a l’alumnat.
A més, s’hi revisen metodologies globalitzadores com el treball per projectes, l'aprenentatge basat en problemes, l'aprenentatge i servei, el treball cooperatiu i les recerques experimentals. També s’hi tracten els conceptes i aplicacions de l'aprenentatge dialògic, així com el disseny de contextos que plantegin reptes a l'alumnat, fomentant-ne la indagació i la capacitat de decisió. Es presenten tècniques d'avaluació centrades en competències clau i específiques, així com aspectes importants per a la gestió i l’organització de l'aula, assegurant una educació inclusiva i personalitzada. Tot això es complementa amb exemples pràctics, i proporcionant al professorat eines concretes per transformar l'educació a les seves aules.
Mitjançant aquest curs, els participants sereu capaços de:
Aquest curs és a la llista oficial del Departament d'Ensenyament per al perfil professional de metodologies amb enfocament globalitzat i et comptarà 40 hores per a aquest perfil.
Les edicions d'aquest curs que són a la llista oficial d'Ensenyament són:
Pots consultar aquesta llista a l'enllaç següent: Consulta d'activitats formatives i d'innovació acollides als perfils professionals
Mòdul 1. Introducció i marc teòric
Mòdul 2. Integració de continguts i estratègies metodològiques
Mòdul 3. Metodologies Globalitzadores I
Mòdul 4. Metodologies Globalitzadores II
Mòdul 5. Aprenentatge dialògic i contextos amb reptes
Mòdul 6. Avaluació globalitzada i gestió de l'aula
Mòdul 7. Integració i aplicació pràctica
Fem aquest curs cada mes. La data d'inici és el primer dia del mes i la data final és l'últim dia del mes.
Curs reconegut com a activitat de formació permanent d'acord amb l'Ordre ENS/248/2012 de 20 d'agost de 2012, per la qual s'estableixen els requisits i el procediment per reconèixer activitats de formació permanent adreçades al professorat no universitari. (vegeu-ho aquí)