Altes capacitats i diversitat

Aquest curs està dissenyat específicament per al professorat que busqueu millorar l'experiència d'aprenentatge del vostre alumnat amb altes capacitats (AC). Aquest curs us proporciona els coneixements, les eines i les estratègies essencials per identificar i tenir cura de l’alumnat amb altes capacitats, i assegurar-vos que assoleixi tot el seu potencial.

Al llarg del curs, us endinsareu en el món únic de les altes capacitats, i aconseguireu una comprensió del que significa tenir AC, com distingir l’alumnat amb AC de l’alumnat amb alt rendiment i la importància de mantenir l’alumnat amb AC amb reptes i compromesos amb l’aprenentatge.

Desmentirem els mites comuns i les idees errònies al voltant de les AC i us equiparem amb eines pràctiques per identificar aquestes ments excepcionals a la vostra aula.

Com a educadors, és crucial crear un entorn inclusiu i estimulant que abasti una àmplia gamma d'habilitats. Aquest curs ofereix estratègies útils per donar suport a les AC a l'aula, com ara l'agrupació flexible, la compactació del currículum, les activitats d'enriquiment i moltes més eines. També aprendreu a fomentar l'aprenentatge independent i autodirigit per mantenir motivat l’alumnat amb AC i evitar que desenvolupi tot el seu potencial.

L’alumnat amb AC sovint té necessitats socials i emocionals úniques, i comprendre aquestes necessitats és essencial per al seu benestar general i el seu èxit acadèmic. Explorarem com desenvolupar la resiliència, les habilitats d'afrontament i una mentalitat de creixement en aquest alumnat, i també abordarem qüestions com el perfeccionisme i el baix rendiment acadèmic.

Però la nostra feina com a docents no s'atura a l'aula. Aquest curs també us explica maneres de donar suport a l’alumnat amb AC a casa, creant-hi un entorn enriquidor que fomenti la creativitat, la resolució de problemes i un equilibri saludable entre les activitats acadèmiques i les extraescolars. La col·laboració és clau quan es tracta de l’educació per alumnat amb AC, i aquest curs posa l'accent en la importància de treballar amb la família, altres educadors i la comunitat escolar en general per oferir el millor suport possible a l’alumnat amb altes capacitats.

En participar en el curs «Altes capacitats i diversitat», no només enriquireu les vostres pràctiques docents, sinó que també ajudareu al vostre alumnat amb AC a prosperar, a créixer i a excel·lir en el seu viatge educatiu.

Objectius

Mitjançant aquest curs, els participants sereu capaços de:

Perfils professionals

Aquest curs és a la llista oficial del Departament d'Ensenyament per al perfil professional d'atenció a la diversitat dels alumnes i et comptarà 40 hores per a aquest perfil.

Les edicions d'aquest curs que són a la llista oficial d'Ensenyament són:

Pots consultar aquesta llista a l'enllaç següent: Consulta d'activitats formatives i d'innovació acollides als perfils professionals

Continguts

Mòdul 1. Comprensió de l’alumnat amb altes capacitats

Mòdul 2. Identificació de l’alumnat amb AC

Mòdul 3. Estudiants amb altes capacitats vs. estudiants d’alt rendiment

Mòdul 4. Prevenció de l'avorriment

Mòdul 5. Estratègies per donar suport les AC

Mòdul 6. Donar suport a les AC a casa

Mòdul 7. Consideracions importants per al professorat i per a l’alumnat

Metodologia

Condicions

Dates

Fem aquest curs cada mes. La data d'inici és el primer dia del mes i la data final és l'últim dia del mes.

Reconeixements

Curs reconegut com a activitat de formació permanent d'acord amb l'Ordre ENS/248/2012 de 20 d'agost de 2012, per la qual s'estableixen els requisits i el procediment per reconèixer activitats de formació permanent adreçades al professorat no universitari. (vegeu-ho aquí)


Inscripció

Vull inscriure-m'hi En vull més informació